Organisatie

PDF

Brusselse Werkwinkels

Aanbod
  • Begeleiding naar werk
  • Sollicitatiebegeleiding
  • Trajectbegeleiding
Sector
- niet sectorgebonden -
Doelpubliek
Werkzoekenden
Beschrijving

In de drie Brusselse Werkwinkels kunnen werkzoekenden terecht voor begeleiding en advies bij het zoeken naar opleidingen of jobs. In samenwerking met werkgevers ondernemen de Werkwinkels concrete acties om de inschakelingskansen van werkzoekenden te verhogen. Werknemers met vragen over hun loopbaan worden doorverwezen naar de erkende centra voor loopbaanbegeleiding (www.vdab.be/loopbaanbegeleiding).

De Brusselse Werkwinkels richten zich tot Brusselse werkzoekenden ingeschreven bij Actiris, die al wat Nederlands spreken of Nederlands willen leren.

De Werkwinkels worden beheerd door Tracé Brussel vzw. Naast consulenten van Tracé Brussel zijn er ook in elke werkwinkel VDAB-consulenten aanwezig die werkzoekenden helpen met vragen over het VDAB-opleidingsaanbod en de inschrijving hiervoor. Indien Brusselse werkzoekenden dat wensen, kunnen ze nu ook door VDAB naar werk worden bemiddeld in Brussel en Vlaanderen.

De consulenten van CAD De Werklijn ontvangen op afspraak werkzoekenden met een vermoeden van arbeidshandicap, elke donderdagnamiddag in Werkwinkel Zuid.

De Werkwinkels werken samen met het netwerk van Nederlandstalige begeleidingsdiensten, opleidings- en werkervaringspartners.

WERKWIJZE
Nieuwe klanten met een algemene vraag rond werk of opleiding worden binnen de 14 dagen uitgenodigd voor een infomoment. Daarna krijgt de klant een vaste consulent die hem/haar begeleidt via een traject op maat. In het traject is er aandacht voor het verhogen van competenties, het groeien in het zelfstandig zoekgedrag en samenwerking met partners.
Er wordt een waaier aan stappen aangeboden: beroepsoriëntering, begeleiding in het zoeken naar een opleiding of een taalcursus, begeleiding bij het zoeken van gepaste vacatures of spontaan solliciteren, begeleiding bij het opstellen van cv’s en motivatiebrieven, inoefenen van gesprekken, informatie over tewerkstellingsmaatregelen en mobiliteit, begeleiding of doorverwijzing indien randfactoren het traject naar werk belemmeren.

Klanten mogen gratis gebruik maken van de pc-zoekruimte en de telefoon om onder begeleiding of zelfstandig te zoeken naar werk. Op geregelde tijdstippen zijn er jobateliers waarin klanten in kleine groepjes begeleid worden in de pc-zoekruimte.

De Werkwinkels vragen de klanten een charter na te leven om mee te werken en afspraken na te komen.

OPENINGSUREN
De Werkwinkels zijn elke voormiddag open tussen 9 u. en 12 u., werkzoekenden kunnen zich zonder afspraak aanmelden aan het onthaal in elke Werkwinkel. In de namiddag werken de consulenten op afspraak.

De Brusselse Werkwinkels zijn een samenwerkingsverband tussen Actiris, VDAB Brussel en Tracé Brussel.

Erkenning

Actiris : B-C04.079

Laatste update op: 03-06-2016

Suborganisaties van Brusselse Werkwinkels

Organisatiesort descendingSectorPlaats
Werkwinkel Anderlecht- niet sectorgebonden -1070 Anderlecht
Werkwinkel Brussel-Centrum- niet sectorgebonden -1000 Brussel
Werkwinkel Sint-Joost-ten-Node- niet sectorgebonden -1210 Sint-Joost-Ten-Node

Aanbod van Brusselse Werkwinkels

Aanbod-categorieNaam van het aanbodsort descendingSectorKennis Nederlands
Begeleiding naar werkBegeleiding naar Werk- niet sectorgebonden -