Nog meer opleidingsinformatie...

PDF

 

Voor jongeren in het secundair onderwijs

Voor leerplichtige jongeren die een (algemene of beroepsgerichte) studie willen aanvatten is er een jaarlijkse scholengids van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Deze gids kan je vinden op www.onderwijsinbrussel.be. Surf naar www.onderwijsinbrussel.be/studiekeuzebeurs voor praktische informatie en tests over de juiste studiekeuze, met speciale aandacht voor het technisch secundair onderwijs (TSO) en het beroepssecundair onderwijs (BSO).
 

Voor jongeren met interesse voor deeltijds leren

Leerplichtige jongeren die liever al doende een vak leren en tijdens hun studies werkervaring willen opdoen, kunnen onderwijs volgen in een stelsel van ‘Leren en Werken’. In dat systeem leren de jongeren een beroep op de werkvloer, daarnaast volgen ze les in een Centrum voor Leren en Werken. Jongeren kunnen kiezen voor een beroepsopleiding deeltijds beroepssecundair onderwijs (DBSO) in een centrum voor deeltijds onderwijs (CDO) of voor een beroepsopleiding in de Leertijd bij SYNTRA Brussel. Alle contactgegevens van de Centra Leren en Werken (CDO’s en SYNTRA) vind je terug op www.tracebrussel.be en in de scholengids.
 

en na het secundair onderwijs…

Met zes hogescholen en drie universiteiten biedt Brussel een ruime waaier aan mogelijkheden om verder te studeren. Alle informatie over het hoger onderwijs, zowel binnen als buiten de universiteit, vind je op brik.be.
 

Volwassenenonderwijs

Het volwassenenonderwijs wil volwassenen van alle leeftijden stimuleren om een leven lang te leren. Zo kan je via het volwassenenonderwijs alsnog je diploma secundair onderwijs behalen, maar je kan je ook specialiseren of omscholen. Meer informatie over het volwassenenonderwijs in Brussel vind je op www.onderwijsinbrussel.be/volwassenenonderwijs.
 

Het grote cursusaanbod > Cursussen in de Brusselse Gemeenschapscentra

Voor meer informatie over het ruime Brusselse vormingsaanbod kun je terecht bij de Brusselse Gemeenschapscentra, in het administratiehuis van de Vlaamse Gemeenschapscommissie of op www.cultuurcentrumbrussel.be.
 

Voor meer informatie over de brochures over onderwijs en vorming kan je terecht bij de Algemene directie Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Contactgegevens
Vlaamse Gemeenschapscommissie
Algemene directie Onderwijs en Vorming
Emile Jacqmainlaan 135
1000 Brussel

Tel. 02 563 04 50
Fax. 02 563 04 49
onderwijs.vorming@vgc.be
www.onderwijsinbrussel.be