Aanbod

PDF

Onderwijs (15-25 jaar) - Leren & Werken:

Schilder - decorateur

Doel

Wanneer de jongeren hun leer-werktraject succesvol beëindigen, kunnen ze een diploma of (studie-)getuigschrift secundair onderwijs, een (deel-)certificaat en/of een getuigschrift bedrijfsbeheer behalen.

Wat

De schilder schildert wanden en plafonds. Hij beschermt en verfraait gebouwen en interieurs.

De opleiding schilder wordt in modules aangeboden. Het certificaat dat je kunt behalen is opgebouwd uit 3 modules. Als je deze 3 delen hebt behaald, krijg je automatisch het certificaat.

Basistechnieken schilderwerk: De inhoud van deze module omvat het voorbehandelen van pleister en hout/houtachtige ondergrond en de grondbeginselen voor het aanbrengen van dekkende verflagen, maar geen afwerkingseindlaag. Ook het aanbrengen van behangpapier zonder motief zit inbegrepen.

Pistoolschilderwerk: De inhoud van deze module omvat de technieken van pistoolschilderen om interieurs te verfraaien. Bijzondere aandacht gaat naar het spuiten van meerkleurige effecten. Het pistoolschilderen gebeurt zowel met dekkend (verf) als niet-dekkend schilderwerk (vernis en houtveredelingsproducten).

Schilderwerk: De inhoud van deze module omvat het uitvoeren van eenvoudig figuratief schilderwerk, waaronder verstaan wordt:biezen trekken en eenvoudig sjabloneerwerk uitvoeren en cijfers en letters schilderen.

Als decoratieve technieken komt tamponeerwerk aan bod alsook minstens één uit volgende technieken:rol-, spaan-, spatel-, klop-, kwast-, spons- en wikkeltechnieken.

Type aanbod
 • Opleiding > Onderwijs (15-25 jaar) - Leren & Werken
 • Werkervaring
Sector
Bouw
Certificaten
Onderwijscertificaat, -diploma
Doelpubliek
 • Werkzoekenden
 • Jongeren t.e.m. 30 jaar
Deelnemersvoorwaarden
 • Indien 15 jaar oud, moet je de twee eerste jaren van de eerste graad secundair onderwijs gevolgd hebben.
 • 15-25 jaar
 • Startbaan
 • Kennis Nederlands
  0.0 -geen of zeer beperkte kennis-
  Duurtijd
  Afhankelijk van de voorkennis en de beoogde kwalificaties.

  Verstuur deze informatie naar een vriend